سوالات رایج
صدا و تصویر در گیرندههای دیجیتال در لحظه اولیه تعویض کانال همزمان نبوده و تصویر بصورت ساکن نمایش داده میشود. تا لحظهای که صدا با تصویر همزمان شود و یا در اصطلاح فنی با هم “سینک” شوند.
در سوال قبل (1) توضیح داده شد که در لحظه اولیه تعویض کانال، تصویر و صدا ناهماهنگ میباشند. برای برطرف کردن ساکن بودن اولیه تصویر ترفندی بکار گرفته شده است تا بتوان حالت بهتری را در لحظه اولیه تعویض کانال به نمایش گذاشت. بدین صورت که بجای ساکن بودن تصویر تا لحظه هماهنگ شدن با صدا، تصویر بصورت مصنوعی متحرک نمایش داده میشود.
لطفا جهت رفع مشکلات مربوط به قطع و وصل شدن تصویر به بخش عیب یابی مراجعه بفرمایید که بطور کامل توضیح داده شده است.
(فقط برای دستگاههایی که امکان ضبط همزمان دو کانال را دارند)
تعدادی از شبکهها با هم بر روی یک فرکانس و تعدادی دیگر نیز بر روی فرکانس دیگری از سوی فرستنده ارسال میشوند. زمانی که در حال ضبط برنامهای در یک فرکانس خاصی از یک گروه فرکانسی هستید میتوانید شبکه دیگری را در همان فرکانس و یا در یک فرکانس دیگر توسط دکمه EPG بر روی ریموت کنترل مشاهده و یا ضبط کنید.
(فقط برای دستگاههایی که امکان ضبط همزمان دو کانال را دارند)
تعدادی از شبکهها با هم بر روی یک فرکانس و تعدادی دیگر نیز بر روی فرکانس دیگری از سوی فرستنده ارسال میشوند. زمانی که در حال ضبط برنامهای در یک فرکانس خاصی از یک گروه فرکانسی هستید میتوانید شبکه دیگری را در همان فرکانس و یا در یک فرکانس دیگر توسط دکمه EPG بر روی ریموت کنترل مشاهده و یا ضبط کنید.
گیرندههای دیجیتال برنامه ضبط شده را با فرمت “ts” ذخیره میکنند که اکثر نرمافزارهای رایج قابلیت بازخوانی این فرمت را ندارند.
به عنوان مثال نرم افزار “Windows media player” با ورژن 11 که بر روی اکثر ویندوزها نصب است، نمیتواند این فرمت را بصورت کامل پخش نماید. ولی ورژن 12 همین نرم افزار قابلیت پخش این فرمت را داراست.
اما نرم افزار پیشنهادی ما که کاربرد بسیار آسان و قابل قبولی داشته و قابلیت اجرای کامل برنامههای ضبط شده توسط گیرندههای دیجیتال و همچنین دیگر فرمتها را داراست نرم افزا “VLC Media player” است.
فرمتهای صوتی و تصویری بسیار زیاد و متنوع هستند. ولی از میان فرمتهای موجود تعدادی کاربرد بیشتری در میان دستگاههای صوتی و تصویری دارند. این دستگاه نیز قابلیت اجرای اکثر این فرمتها را داراست.
برخی از این فرمتها عبارتند از: MKV- AVI- 3GP- DTA- FLV- MOV- VOB- MP4- DIVX- XVID- MPEG و…
هر فرمتی با پسوند و رزولوشنهای مختلف وجود دارند. دستگاههای اجرایی نیز فرمتها را با پسوند و رزولوشن مشخص شدهای ساپورت میکنند. اگر فرمتی با ورژن اجرایی دستگاه همخوانی نداشته باشد دستگاه آن را ساپورت نمیکند.
در صورتی که فرستنده برنامهای را به همراه زیرنویس ارسال نماید، این دستگاه قابلیت اجرا و حتی تفکیک زبان زیرنویس توسط دکمه (SUB-T) را داراست.
همچنین اگر فایل ذخیره شده بر روی حافظه جانبی “USB” حاوی فایل زیرنویس با پسوند “SRT” باشد، این دستگاه آن را با فونت زیبایی اجرا مینماید.
اگر با وجود این شرایط و با استفاده از دکمه “SUB-T” زیرنویس اجرا نشد، کافیست توسط کامپیوتر فایل زیرنویس را با فایل ویدویی اصلی هم نام نمایید.
این دستگاه قابلیت ساپورت “USB 2” و حتی هارد اکسترنال با ظرفیتهای بالا را داراست. ولی در بعضی موارد به علت نامرغوب بودن “USB” و یا عدم تطبیق فرمت حافظه جانبی با دستگاه چنین مسائلی اتفاق میافتد.
برای رفع اینگونه موارد پس از اطمینان از مرغوبیت حافظه جانبی (USB) آن را توسط همین دستگاه فرمت نمایید.
توجه داشته باشید پس از فرمت کردن تمام اطلاعات موجود در حافظه جانبی پاک خواهد شد.
زمانی که گزینه ارتقای نرم افزار توسط فرستنده را فعال میکنید دو گزینه شدت و کیفیت سیگنال در فرکانس درج شده خالی میباشند که نشان دهنده عدم وجود سیگنالی بابت این موضوع میباشد. بنابراین در حال حاضر این امکان وجود ندارد. ولی این دستگاه قابلیت افزودن شبکههای جدیدی که از طریق صدا و سیما افزوده میشوند را بصورت اتوماتیک داراست. برای این منظور باید گزینه “جستجوی شبکه” در قسمت “جستجوی دستی” بر روی “بلی” قرار بگیرد.
با مراجعه به منوی دستگاه و انجام مراحل بازگشت به تنظیمات کارخانه میتوان تمام تنظیمات دستگاه را ریست کرده و به حالت اولیه برگرداند.
توجه داشته باشید که با انجام این کار تمامی تنظیملت موجود نظیر کانالیابی، تنظیمات صفحه نمایش و غیره پاک میشوند و مجددا باید تنظیم شوند.
زمانی که برنامهای توسط فرستنده محلی پخش میشود دستگاههای گیرنده پس از دریافت امواج، برنامه مربوطه را پخش مینمایند.
چون در حاضر امواج مربوط به شبکه هر استان فقط در همان استان و مناطق اطراف وجود دارد، امکان دریافت آن شبکه برای سایر استانها وجود ندارد.
گیرندههای دیجیتال (DVB-T) میتوانند از طریق آنتن نصب شده روی بام که در جهت دکل فرستنده محلی تنظیم شده باشد فقط سیگنالهای مربوط به شبکههای دیجیتال را دریافت و پخش نمایند که برای این منظور نیازی به دیش نمیباشد.
این دستگاه برای استفاده با آنتنهای معمولی که بر روی بام بصورت صحیح و در جهت مناسب نصب شده باشند طراحی شده است و نیاز به استفاده از آنتنهای قوی ندارد.
ضمنا با مطالعه قسمت “عیب یابی-بند 1” میتوانید آنتن را به درستی تنظیم نمایید.